Egy későbbi időpontra kerül a faültetés

Tisztelt Érdeklődők!

Értesítjük Önöket, hogy az Életfa ültetésre a kedvezőtlen időjárási viszonyokra való tekintettel várhatóan április elején kerül sor, amelynek pontos idejéről értesítéssel leszünk.

Kérjük szíves megértésüket!

„Idvezellek szabadság!”- írta Petőfi

További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Rajki Márk)

Március idusának előestéjén, a művelődési házban kezdődött az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tartott községi megemlékezés. A helyi óvodások versei után Lengyel György polgármester elevenítette fel a ’48-49-es eseményeket, ezt követően a Kardoskúti Főnix Kulturális Egyesület színjátszóinak műsorát hallhatták az egybegyűltek. Az ünnepség résztvevői fáklyás menettel folytatták a megemlékezést, majd a Hősök Emlékművénél az önkormányzat koszorúja mellé az Orosházi Járás Kormányhivatalának munkatársai, a helyi intézmények és civil szervezetek képviselői helyezték el az emlékezés mécseseit. Az ünnepség méltóságteljesen zárult a Március 15-e téren.
VNB.

Nyugdíjas Vers- és Prózaíró Pályázat

A Móra Ferenc Művelődési Ház és Községi Könyvtár, a 2018. évben is meghirdeti a Kardoskúti Nyugdíjas Vers- és Prózaíró Pályázatot.

A pályázat részletes ismertetése

A pályázat neve: Kardoskúti Nyugdíjas Vers- és Prózaíró Pályázat, 2018

A pályázat kiírója: Móra Ferenc Művelődési Ház és Községi Könyvtár, Kardoskút

Pályázati kategóriák: vers illetve próza kategória

A pályázók köre: nyugdíjas korú vagy leszázalékolt nyugdíjas pályázók

A pályázat postára adásának határideje: 2018. április 30.

Beküldési cím:

Móra Ferenc Művelődési Ház és Községi Könyvtár
Vargáné Neller Borbála részére
5945, Kardoskút, Március 15. tér 1.

Érvényes pályázati feltételek:

– a pályázatokat kizárólag postai úton megküldve fogadjuk el, emellett az elektronikus beküldést köszönettel vesszük

– saját szellemi alkotással lehet pályázni

– a kiíróhoz, a korábbi években beküldött alkotások jelen pályázatban érvénytelennek minősülnek

– vers kategóriában maximum 5 verssel lehet pályázni

– próza kategóriában maximum 5 prózával lehet pályázni, amelyeknek terjedelme együttesen nem haladhatja meg a 10 db A/4-es gépelt oldalt

– a fentiekből következően, egy alkotó maximum 5-5 pályamunkát küldhet be, amennyiben mindkét kategóriában nevez
– a pályamunkákat 3 példányban kell elküldeni postai úton a pályázat kiírója címére, Times New Roman betűtípussal, 12- es betűmérettel gépelve.
– a pályázat beküldésével, a Pályázó hozzájárulását adja ahhoz, hogy alkotásaiból a pályázat kiírója válogasson és egy vagy több közülük megjelenjen a Kardoskúti Antológia következő évi kötetében. Továbbá a Pályázó, a nyomdai megjelentetés mellett a pályázat lebonyolítása során is felvállalja a nyilvánosságot.

Egyéb fontos tudnivalók:

A pályázat elektronikus elküldése a postai beküldést nem helyettesíti! A későbbi nyomdai előkészítési munka érdekében kérjük, hogy lehetőség szerint egyúttal e-mailben is küldje el pályázatát az alábbi címre: muvelodesihaz@kardoskut.hu

A pályázat díjkiosztó ünnepségének pontos időpontjáról a nyár folyamán minden Pályázót postai úton értesítünk.

A pályázat megjelenési időpontja: 2018. március 8.

 

Verses köszöntő a nőnap alkalmából

További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)

Kedves gesztussal, verssel és édességgel köszöntötte a Radnóti Miklós Nyugdíjas Klub férfitagsága nevében a hölgyeket Simon János klubtag azon a vacsorás találkozón, amelyet a napokban tartottak a művelődési házban. Az összejövetelre meghívást kapott Lengyel György polgármester is, aki köszöntője után Varga Pál alpolgármesterrel együtt virággal kedveskedett az ünnepelteknek. A helyben főzött bográcsos marhapörköltet Skorka Pál készítette el klubtársainak, majd a torta elfogyasztása után a program vidám hangulatú tombolahúzással és beszélgetéssel zárult.

Ovisaink birtokba vették a Csimotakertet

További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)
A Kardoskúti Kertbarát Kör tagjai a mai napon átadták ovisainknak a Csimotakertet.
Kis csimotáink csillogó szemekkel, érdeklődve hallgatták a facsemeték fajtabemutatását, elhelyezték a fák tövéhez a saját készítésű kis táblácskáikat.
Elvégeztük a csemeték első éves koronaalakító metszését is. Idén ősszel folytatni szeretnénk a Csemetét a Csimotáknak gyümölcsfa-ültetési programot, hogy minél több gyümölcsfajtával ismertethessük meg a gyerekeket.

Gombkötő Judit
a Kertbarátkör vezetője

Tizenhat település 56 versenyzője járt nálunk a hétvégén

További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)

Pető Attila által készített fotók ITT érhetőek el.

Huszonegyedik alkalommal rendezzük meg községünkben a néhai iskolaigazgató és sportember, Lantos György tiszteletére emlékversenyünket. Az öt sportág versenynapjaira érkező vidéki versenyzők között vannak rendre visszatérő vendégek, ám minden évben új települések és játékosok is becsatlakoznak az emlékversenybe. Az első versenynapon Lengyel György polgármester köszöntőjét követően az asztaliteniszezők mérték össze technikai tudásukat. Negyven játékos 12 települést képviselve vett részt a délutánig eltartó játéknapon. Örömmel tölt el bennünket, hogy a helyiek közül hárman neveztek és Kürtiné Rácz Anikónak sikerült Györgyi Istvánnal megszereznie 19 páros közül az előkelő 3. helyet. Köszönöm a szervezésben nyújtott segítséget Kovács Jenőnek, a helyi asztalitenisz kör vezetőjének, aki a vidéki versenyeknek is rendszeres résztvevője és a kialakult sportkapcsolatok ápolója illetve Ribovics Jánosnak és Pető Attilának a lebonyolításnak nyújtott szakmai segítséget. Bennünket a Végegyházi Húsvét Kupára illetve az Eleki Kupára várnak a következő hetekben.

Az asztalitenisz végeredményei:

Férfi egyéni verseny:
1. Nyári László (Orosháza)
2. Ribovics János (Végegyháza)
3. Mészáros István (Árpádhalom)
3. Turcsán László (Mezőhegyes)

Női egyéni verseny:
1. Katona Mátyásné (Árpádhalom)
2. Leiszt Erika (Elek)
3. Nagy Flóra (Árpádhalom)
3. Sonkoly-Soós Éva (Elek)

Páros verseny:
1. Ribovics János – Ribovics Jánosné (Végegyháza)
2. Nyári László – Nagy József (Orosháza)
3. Kürtiné Rácz Anikó (Kardoskút) – Györgyi István (Orosháza)
3. Salánki Zsolt (Fábiánsebestyén) – Mészáros István (Árpádhalom)

KARDOSKÚTON MARADT A SERLEG AZ ULTIN

További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók:VP.)

A második, immár csendesebb versenynapon, az ulti kedvelői ültek asztalhoz. Kilenc település 16 játékosa kérte Fortunától a kedvező lapjárást. Kardoskúti színekben hárman játszottak: id. Kincses Benjamin, Somogyi Zsolt és Fosztó Sándor. Köszönjük Bereczky András szervezőnek szakmai-, és a gépi sorsolásoknál Tímár László segítségét.

Az ulti versenyen az alábbi végeredmények születtek:

1. Somogyi Zsolt (Kardoskút)
2. Tímár László (Szeged)
3. Bereczky András (Orosháza)